Erasmus mağduriyeti

Erasmus mağduriyeti



Üniversite öğrencilerinin her yıl faydalandığı Erasmus öğrenci değişim programında 2008-2009 yılında gidecek öğrenciler mağduriyete uğradı.
Avrupa birliği destekli bir program olan Erasmus,üniversite öğrencilerinin yurt dışında istedikleri bir okulda belli bir süre eğitim almalarına olanak veren bir uygulama.Bu programa dahil olan öğrenciler,kendi okullarında sene kaybı yaşamadan(derslerden kalmadıkları sürece) bu programa katılabiliyorlar.
Ayırca program dahilinde, giden öğrencilere belli bir burs sağlanıyor.Bu bursun miktarı gidilen ülkeye göre 300,400,500 euro olabiliyor.Bu sayede öğrencilerin masraflarının önemli bir bölümü karşılanması hedefleniyor.
Bu sistem uzun süredir güzel bir şekilde işlesede ne yazık ki 2008-2009 öğretim yılında Türkiye'den başka bir ülkeye gidecekler mağdur edilmiş durumda.
Başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere birçok okul,daha önce "seçtiği" öğrencilere burs ödemesi yapmıyor.Kazanan ve son ana kadar hazırlanan(ki pasaport alanlar bile var) bu öğrenciler burs verilmediği için bu programdan yararlanamıyor.
İstanbul Üniversitesi yetkilileri olayın bu programın Türkiye temsilcisi "ulusal ajans" a bağlıyor.Onlara göre yeterli miktar yatırılmadığı söyleniyor.
Ancak ulusal ajans ise üniversiteyi suçlayarak "fazla kontejan" belirtildiğini söylüyor.
Avrupa Birliğinin ilgili birimi ise bu olay Türk yetkililerinin hatası diyor.
Anlaşılacağı üzere suçlunun olmadığı bu durumda sanırım suçlu bu kurumlara inanan öğrenciler oluyor.
Öğrencilere "hakkınız devam etmekte ama para sizden çıkacak" denilerek resmen dalga geçiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...